Specialist SEO – Marian Rujoiu îți răspunde întrebărilor

specialist SEO

specialist SEOCând vine vorba de SEO, lucrurile s-au schimbat în ultimii ani. Mai jos, Marian Rujoiu, Specialist SEO îți răspunde punctual întrebărilor tale.
Marian Rujoiu este autorul Cursului SEO (Curs Online SEO Academy).  Citește întrebările de mai jos și dacă ai și tu o întrebare las-o în rubrica comentarii, cu rugămintea de a veadea dacă nu s-a răspuns deja la întrebarea ta.

 1. Unde pot testa viteza siteului?
 2. Unde pot vedea istoricul siteului (viteza de încărcare)
 3. Unde pot testa dacă websiteul meu este mobile responsive?
 4. Unde pot accesa keyword planner?
 5. De unde pot crea Data highlighter ?
 6. Ce pluginuri de wordpress ne recomanzi pentru rich snippet?
 7. De unde pot începe pentru optimizarea locală a afacerii?
 8. Unde pot găsi mai multe detalii despre Rank Brain?
 9. În ce condiții asigurați consultanță SEO
 10. Cum optimizezi siteul unei persoane dacă nu apre în Google?

1. Unde pot testa viteza siteului?

Viteza siteului, poate fi testetă folosind una sauu amandouă opțiunile:

Introduci adresa paginii pe care vrei sa o testezi și vei vedea scorurile


2. Unde pot vedea istoricul siteului (viteza de încărcare)page timing google Analytics

Viteza de încărcare a siteului tău, nu doar într-un moment, ci de-a lungul timpului, o poți vedea în Google Analytics. Pentru ca google analitics să funcționeze este nevoie să-l ai instalat pe websiteul tău.
Apoi te loghezi în Google Analytics prin click aici si vei găsi date legate de viteza de încarcare a siteului tău în secțiunea Behavior / Site Speed/ Page Timings


3. Unde pot testa dacă websitul meu este mobile responsive?

Pentru a testa dacă websitul tău sau anumite paginini din site sunt este mobile responsive, folosește unealta pusă la dispoziție de Google.

Accesează prin click aici Mobile Fiendly Test by Google

 


4. Unde pot accesa Keyword Planner?keyword planner - consultant SEO

 

Pentru instrucțiuni Complete despre keyord planner îți recomand modulul 4 din Cursul SEO. Totuși, dacă vrei să faci singur acest lucru, te logezi în Google Adwords apoi apeși pe setări conform imaginii alăturate.

 


5.  De unde pot adăuga data  highlighter?

Dacă vrei să adaugi date structurate pe websiteul tău trebuie să te logezi în Google Search Console. Acolo vei găsi butonul Data Highlighter, Rich Card și Structured Data.consultanta seo

 


6. Ce pluginuri de wordpress ne recomanzi pentru rich snippet?

Pluginuri de wordpress recomandate:

Schema – All In One Schema Rich Snippets

kk Star Ratings

 


7. De unde pot începe pentru optimizarea locală a afacerii?

Pentru a adăuga în rezutatele google și harta afacerii tale este nevoie să urmezi pașii Google. Începe prin click aici.

În Cursul SEO sunt prezentate următoarele module:

Secțiunea II – Optimizarea Local Business

Motorul de căutare Google acordă o atenție din ce în ce mai mare personalizării informațiilor pe care le oferă utilizatorului. Astfel, indexarea corectă a afacerii în google nu va face decât să sporească vizibilitatea pe toate planurile: local, regional și chiar național.

Ce module  conține secțiunea optimizarea locală/regională/națională a afacerii?

 • Modul 7 – Optimizarea locală/regională/națională a afacerii
 • Modul 8 – Cum adaugi compania ta în Google?
 • Modul 9 – Cum adaugi informațiile importante?
 • Modul 10 – Cum adaugi evenimente care să apară în Google Search?
 • Modul 11 – Trucuri pentru optimizarea locală/regională/națională

 


8. Unde pot găsi mai multe detalii despre Rank Brain?

Din cursul SEO, îți recomand în primul rând cele 6 module din secțiunea III.  În plus, la nivel general mai poți citi acest Articol (Moz) și acest articol pe Wikipedia.

 


9. În ce condiții puteți asigura consultanță SEO

În acest moment Marian Rujoiu nu are timpul necesar pentru a acorda consultanță SEO. Dacă aveți o întrebare punctuală o puteți lăsa mai jos în rubrica comentarii. Cel mai avantajos este să achiziționați unul din cursurile sale online, unde învățați pas cu pas tot ce trebuie să știți.

Detalii Cursuri online:

Curs SEO Curs Facebook  Curs Marketing


10. Cum optimizezi siteul unei persoane?

Cum optimizez site-ul unuei persoane – site-ul contine putin text (doar biografie), in rest imagini, galerie foto, events etc. pentru care folosesc plugin-uri. Nu are sectiune de blog. Cand pun ca si keyword numele persoanei (exemplu Ion Popescu) gasesc pe google wikipedia, facebook etc, dar site-ul nu e pe prima pagina .. insa daca keyword e “ion popescu site” imi apare pe prima pagina. Folosesc YOAST premium cu cele doua keywords pe homepage.

Probabil în acest moment nu există suficiente interogări gen Ion Popesecu  care să sugereze lui Google intențiile celui care caută. Din informațiile primare pe care mi le-ai furnizat pare că situl încă nu furnizează informații suficiente și relevante pentru cel care caută. Probabil secțiunea de blog o să ajute. Mai mult conținut în general o să ajute. Nu mi-e clar din ce mi-ai spus dacă ce apare pe wikipedia și pe facebook, face referire la același Ion Popescu sau la diverși Ion Popescu. Dacă este  o interogare super generală, atunci lucrurile pot sta diferit și ar fi nevoie de un branding specific și repoziționat altfel.

Related Articles

Responses

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 1. Buna ziua,
  Am urmarit azi cursul online. Multumesc!
  Am cateva intrebari:
  1.RICH SNIPPETS se poate face si pe Magento (webshop)? Fac pentru un produs din fiecare categorie? Sau cum?
  2.Ce sa fac ca GOOGLE sa livreze toate cuvintele cheie cu care au intrat pe pagina mea. Acum Google Analitycs da numai cuvintele cheie pe care am definit-o eu in Adwords – dar nu si acele cuvinte cu care au intrat din Organic Search.

  1. Cum mare placere 🙂
   1. in principiu merge pe orice pagina, indiferent in ce este creata.
   2. nu sunt sigur daca am inteles intrebarea, insa ca sa vezi tot traficul , specific pe ce cuvinte cheia ti-a intrat si cat anume, aceste lucruri le vezi in google search console.

  1. Pe scurt răpsunusl este nu. Mai detaliat, cursul a fost lansat în decembrie 2017, webinarul a fost realizat în urma cu 10 luni, iar updateri au mai fost făcute la curs între timp.

 2. Recomanzi vreun elev de-al tau pt marketing/ SEO ? Multumesc frumos

  1. Buna Dana,
   Da, este de la începator la avansat! Daca știi sa folosesti minimal un calculator, vei intelege si cursul de SEO, este explicat pas cu pas

  1. Salut Sergiu,
   Răspunsul la întrebarea ta țind fix de abilitățile și preferințele afiliatului. Cunosc afiliați care merg numai pe SEO, afiliați care merg numiai pe PPC, iar alții le combină. Având în vedere că SEO este o componentă a SEM, nu pot să înțeleg a doua întrebare.
   În final, ca idee, în marketingul afiliat este important să găsești strategia care funcționează pe nișa respectivă și să ai și bune abilități de a o pune în practică 🙂
   Mult succes!

 3. Salut, reprezint un ONG, am accesat Google ngo si beneficiez de oportunitatile oferite de acestia. In momentul de fata am nevoie de cineva care sa imi configureze aceste servicii. Crezi ca ma poti ajuta cumva? Multumesc.

  1. Buna ziua,
   Posteaza eventual anuntul tau pe Facebook în grupurile specializate și cu siguranta găsești pe cineva bun. Eu personal nu am timp și nici nu pot spune ca Google ADS este domeniul meu de epertiză maxim.
   Iti mulțumesc

 4. Ce inseamna sa difuzezi imaginile in format modern si sa le codifici eficient? Cum faci asta? Multumesc

Vrei acces GRATUIT la librăria de lecții gratuite?