Publicare curs online

Vrei să publici un curs online?

Cum este posibil să faci acest lucru pe Platforma Life University?

Platforma de cursuri Online Life University, este gândită ca o platformă premium menită să conecteze trainerii valoroși (autorii) cu clienții. Crearea și publicarea de cursuri online reprezintă o modalitate ce transformă pasiunea sau expertiza în profit și de ce nu, în venit pasiv.

Spre deosebire de multe alte platforme existente în lume, această platformă de cursuri online asigură trainerului/speakerului un suport dedicat binevenit oricărui trainer sau expert care nu dorește să se ocupe prea mult nici de partea tehnică, nici de partea de marketing, nici de cea financiară și nici de partea operațională. În același timp este important de reținut că standardele de publicare pe această platformă sunt ridicate.

Mai jos, găsiți informații esențiale despre ce servicii sunt asigurate de Life University dacă dorești să publici pe platforma Life University.

SERVICII PUBLICARE CURS

Acestea sunt serviciile de care beneficiezi în cazul în care dorești să publici cursul tău pe platforma Life University, defalcate pe etape.

SERVICII PUBLICARE CURS

Concepere curs

Creare Curs

Pregătire Curs

Campanii promovare

Funcționalități înscriere

Funcționalități pentru înscriși

Mentenanță

Promovare

Care este de fapt sistemul de lucru?

Practic, trainerul (autorul) trebuie să fie focusat pe crearea cursului și oferirea unui minim de material ce poate fi folosit în promovare, restul fiind asigurat de platforma Life University.Mai jos găsești răspunsuri la întrebările frecvente legate de publicarea cursurilor în platformă, iar la sfârșitul acestui articol găsești un formular în care ne poți trimite propunerea ta.

Sigur mai ai întrebări

Vezi mai jos răspunsurile la întrebările frecvente

Care sunt veniturile pe care le poate câștiga un trainer prin publicarea de cursuri?

Răspunsul ține de mulți factori, esențial fiind cât de mult se va vinde cursul propus. Acesta este dat de nivelul de interes al potențialilor cursanți pentru a se înscrie precum și calitatea cursului. Trainerul va încasa un venit de 30% din valoarea vânzărilor. La acest 30% se mai poate adăuga încă 30% în situația în care trainerul este și afiliat (vânzarea se face prin intermediul trainerului).

Care este nivelul prețurilor la care sunt vândute cursurile?

În acest moment plaja prețurilor este între 30E și 150 E. Depinde de cerere, calitatea cursului, durata, poziționarea în piață, etc.

Care trebuie să fie durata unui curs?

Nu există o durată minimă însă am observat din experiența noastră că este util ca un curs să aibă minim 8 ore. Nu există un maxim, totuși nu recomandăm o durată mai mare de 48 de ore de video curs.

Ce trebuie să conțină un curs online?

Cursurile online publicate în platforma Life University sunt cursuri video. Deci un curs online trebuie să conțină lecții video. Apoi fiecare lecție poate fi însoțită de materiale suport (audio, text, fișe de lucru, workbook, etc).

Cine asigură filmarea cursului?

După cum este precizat și mai sus, cel puțin în acest moment filmarea este asigurată de Life University, fără ca autorul să achite vreun cost. Acest lucru înseamnă că videourile vor respecta standarde ridicate din punct de vedere tehnic (video, audio și montaj).

Câte cursuri se vor vinde?

Este imposibil de răspuns la această întrebare, însă putem vorbi de la câteva sute la câteva mii.

Când încasez banii?

La sfârșitul fiecărei luni se contorizează vânzările din luna curentă. Se așteaptă perioada maximă de refund (garanția 100% de 30 zile), iar apoi în termen de 7 zile sumele sunt plătite.

Pot fi și Afiliat în același timp?

Da, aceasta este și varianta pe care o recomandăm. Acest lucru înseamnă că încasezi un procent de 30% din toate vânzările efectuate, la care se mai adaugă un procent de 30% pentru vânzările generate de tine. Această facilitate este asigurată de platformă în mod automat ori de câte ori promovezi propriul curs care generează vânzări. Veniturile pot crește și în cazul în care se achiziționează și alte cursuri. Practic, poți încasa maxim 60% din propriile cursuri la care se adaugă și sume de bani revenite din alte cursuri ca și afiliat.

Pot publica cursul meu și pe alte platforme online?

Da, poți publica cursul și pe alte platforme online, din România sau din altă țară, însă în acest caz suma de 30 % care revine ca drept de autor se reduce cu 15%. Având în vedere că întreprindem acțiuni de promovare, dacă același curs este prezent și în altă platformă pentru noi nu este rentabil și oportun.

Pot să-mi filmez singur cursul?

Da, aceasta este o opțiune viabilă. Însă în acest caz se va face un prim modul să ne asigurăm că din punct de vedere tehnic, imagine și sunet totul este în regulă. (3 camere, montaj de calitate, grafica, sunet bune, etc)

Oricine poate solicita publicarea cursului pe platforma de cursuri online Life University?

Da, oricine poate solicita, însă ne rezervăm dreptul de a decide dacă îl publicăm sau nu. Ține mult de calitatea cursului, de valoarea pe care o aduce cursul viitorilor cursanți. Renumele platformei Life University reprezintă un garant că publicăm un curs de calitate.

Prima dată analizăm:
- Oportunitatea temei
- Pregătirea speakerului
- Experiența speakerului

De acest filtru se trece destul de ușor 🙂

Punctul sensibil este legat de următoarele aspecte, care puse împreună dau seama de autoritatea persoanei respective în domeniul respectiv:

1. Câți oameni caută pe Google numele persoanei?
2. Ce realizări notabile, distincții sau premii are persoana respectivă (vizibile și recunoscute de publicul larg)
3. Câți urmăritori are pe rețele sociale? (e nevoie de zeci de mii, preferabil sute de mii)
4. Ce engagement are pe rețele sociale?
5. Câte vizualizări au videourile de pe youtube?
6. Cât de dese și importante sunt aparițiile la televizor (Protv, Antena, Kanal D, etc)
7. Ce cărți publicate are?

Dacă vi se pare că în cea mai mare parte bifați cu succes cât mai bine și mai multe din cele 7 puncte de mai sus (plus cele trei anterioare) putem continua discuția, rugând-ne să ne trimiteți formularul disponibil aici, în josul paginii.

De ce ar fi mai avantajos să-mi public cursul pe Platforma Life University și nu pe alte platforme existente sau pe propria platformă?

Aceasta este o întrebare legitimă și corectă. Fiecare platformă are propriile beneficicii de care tu poți fi interesat mai mult sau mai puțin. În platforma Life University beneficiul cheie este că tu te poți ocupa de crearea cursului cursului, partea legală, tehnică și de marketing rămânând în sarcina Life University.

Care este structura de cheltuieli și venituri a platformei?

Dăm acest răspuns pentru a asigura o transparență totală la nivel de strategie. Practic, din 100% venituri acestea se distribuie (estimativ) în felul următor: 30% autorul, 30% cine face vânzarea (afiliat, promo plătit, platforma, autor, etc), 25 % sunt costuri directe și indirecte (estimativ) și 15% profit platformă (estimativ).

Care este forma juridică de colaborare?

Autorul poate primi ca drept de autor suma de 30 % în orice formă agreăm. Poate fi contract de drept de autor, PFA sau SRL. Este decizia autorului. În cazul în care se optează pentru drept de autor, se vor reține impozitele cu stopaj la sursă, valabile în momentul plății. Procentele se calculează din sumele fără TVA.

Care este primul pas dacă vreau să public un curs în platforma Life University?

Dacă vrei să publici un curs online, completează formularul de mai jos cu informații privind cursul pe care dorești să-l publici pentru a începe o discuție. Poți, de asemenea să urmezi și webinarul cum să faciun curs online, pentru a ți se clarifica subiectul.

cum faci un curs online
Shopping Cart
Scroll to Top