La intersecția dintre pasiune și profesie îți descoperi vocația. Acolo se nasc marile provocări, iar pentru Sergiu Nedelea, aceasta a fost profesia de somelier. Când pasiunea devine profesie, dezvoltarea personală se sincronizează cu cea profesională.
Sergiu Nedelea este Somelier profesionist, are o experiență de 25 de ani în industria ospitalieră. A fondat si conduce Școala de Somelieri „Winetaste School”, este formator profesionist de somelieri. În același timp, este jurat în concursuri naționale și internaționale de vin, Jurnalist de vin, membru al Asociației Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din Romania.
Horeca Awards i-a oferit premiul I pentru cel mai bun Somelier din România trei ani consecutiv.
Sergiu Nedelea s-a format în perioada de început, când profesia de somelier a fost restaurată în România. A devenit unul dintre primii ei promotori, începând cu dezvoltarea personală și continuând cu demersurile pentru înscrierea acestei meserii în Codul Ocupațiilor din România. În 2015 a fondat Winetaste School în regim privat, cu autorizare A.N.C., pentru educarea și formarea românilor care empatizează cu vinul.
Așa cum vinul are un parcurs spectaculos din vie până în pahar și Sergiu a cunoscut vinul în restaurant. A început să-l înțeleagă cu adevărat în locațiile în care a lucrat pe parcursul a 20 de ani, în contextul unor fabuloase experiențe gastronomice.
În prezent marea provocare a lui Sergiu Nedelea constă în a dezvolta pasiunea și tainele meseriei de somelier la românii care iubesc vinul. Mii de cursanți au participat la cursurile sale. Prin intermediul acestui Masterclass și prin cursurile în sală, în acest ritm, vom avea o nouă breaslă de specialiști care vor ști mult mai bine decât în trecutul apropiat, să explice, să aleagă, să deguste, să prezinte și să vândă un vin.
“A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi nu s-ar povesti”; aşa încep mai toate poveştile noastre româneşti, iar noi avem aici o mulțime de vinuri bune de povestit! Fiecare individ are un rol pe acest pământ, al meu este să las în urmă o noua generație de somelieri profesioniști români.”
Sergiu Nedelea (sursa: sergiunedelea.ro)
Modul in care au fost comunicate informatiile