Video Marketing – afla ce înseamnă să faci sau să nu faci video marketing

video marketingVideo Marketing – 10 motive pentru care merită să faci video marketing.

Statisticile privind video marketingul sunt aproape înfricoșătoare. Viteza cu care videourile influențează marketingul și deciziile clienților te fac să te oprești o clipă în loc și să te întrebi dacă ai nevoie de video marketing, dacă poți să ignori aceste tendințe și cum să integrezi video marketingul în campaniile tale de marketing.

Probabil intuiția îți spune că un video ajută; totuși, în acest articol îți propun să intrăm puțin în detaliu și la nivel de cifre, și la nivel de statistici. În Marketing Academy am decis să aloc un spațiu consistent pentru video marketing întrucât este prezentul și viitorul în marketing. Am elaborat până acum trei module:

 • matrița video care generează impact (fani și clienți)
 • matrița video care generează vânzări
 • matrița video pentru webinarii.

Dacă încă te mai gândești ce înseamnă video marketingul, îți ofer mai jos 10 motive pentru care merită să faci video marketing.

 1. Crești angajamentul clienților și potențialilor clienți facand video marketing.

Simplul cuvânt video în subiectul unui e-mail crește cu minim 10 % rata de deschidere a e-mailurilor. Rata de click în e-mail, dacă oferi video, poate crește și cu 200%. Practic, atunci când ai conținut video pe care-l promovezi, șansa ca mesajul să ajungă la publicul tău țintă crește.

 1. Generezi emoție și încredere făcând video marketing.

Videoul este ocazia perfectă pentru client de a intra în contact cu tine, cu firma ta înainte de a face o achiziție. Într-o lume în care clienții au devenit din ce în ce mai sceptici, ei preferă să achiziționeze de la cei pe care îi cunosc deja. Exceptând contactul face to face, soluție mai bună decât video nu există pentru a avea un contact cât mai direct. Mai mult, sunt statistici care arată că procesăm de 60 000 mai repede o informație video decât un text. Content marketing înseamnă astăzi nu doar oferirea de conținut text ci și de conținut video.

 1. Prin Video Marketing crești numărul de clienți.

Un video în pagina de prezentare crește cu până la 97% intenția de cumpărare. De asemenea, 90% din consumatori declară că procesul de luare a deciziilor de achiziție este influențat de videouri. Evident, depinde de la domeniu la domeniu, însă oricât de ”neaplicabil ar fi pentru domeniul tău, este bine să te mai gândești și să testezi.

 1. Crești și menții fanii.

Videoul servește cel mai bine câștigării de fani, menținerii acestei baze și creșterii numărului de fani. Videoul este modalitatea preferată a fanilor de a interacționa cu brandul. Videoul este acela care servește cel mai bine entuziasmul lor, îl generează, îl menține și îl amplifică. Știm foarte bine că promotorii cei mai buni ai unui brand sunt fanii. Atunci când îți gândești strategia de marketing online, nu ar trebui sa lipsească componenta video.

 1. Faci marketing educațional cu impact.

Marketing educațional se poate face în mai multe feluri, iar videourile sunt metoda cea mai la îndemână. Când îi înveți ceva, oamenii apreciază mult mai mult decât atunci când încerci să le vinzi. Marketingul de modă veche de tipul ”cumpără, cumpără, cumpără!” nu mai funcționează. Acum avem o trecere de la vânzare consultativă la instruirea clientului (marketing educațional).

 1. Transformi privitorii în fani și apoi în clienți.

Dacă ar fi să rezum la o singură formulă ce influențează dacă un om cumpără sau nu de la tine sau de la compania pe care o reprezinți, aș spune așa: Este mai probabil ca oamenii să cumpere de la tine dacă te știu, dacă te plac și dacă au încredere. Nu există în acest moment, în marketingul online, o variantă mai puternică decât realizarea de videouri. Un video bun ajută ca oamenii să afle de tine (să te știe, să te placă și să aibă încredere). Practic, potențialii clienți îi transformi în fani și apoi în clienți. Sună bine, nu-i așa?

 1. Ești actual și folosești eficient resursele (râmâi în joc).

Dacă te interesează cât de cât marketingul, nu poți să nu fii actual. Clienții tăi sunt online și se uită la videouri. Câteva cifre: în 30 de zile upload-ul de video pe internet depășește tot ce s-a produs în televiziune în total, în ultimii 30 de ani. Timpul petrecut pe instagram în vizionarea de videouri a crescut în ultimele 6 luni cu 40%. 75% dintre cei care vizionează videouri văd videouri care au legătură cu munca lor. Acum și Facebook are activă opțiunea video Live. Webinariile sunt cel mai eficient instrument de adunat contacte și de generat vânzări, 1/3 din timpul pe care un om îl petrece pe internet îl reprezintă vizionarea de videouri online.

 1. Pentru că este ieftin să faci video marketing.

În trecut era greu să produci un video. Acum se poate face un video și cu un telefon, și nu glumesc. Dacă nu vrei ceva super sofisticat, poți să faci un video cel puțin decent cu un telefon. Oricum, și dacă apelezi la un specialist sau ai tu o cameră de filmat rezonabilă, poți face videouri care să întrunească condițiile pentru a fi postate în online. Nu compara videourile de content marketing cu spoturile sau cu faptul că ele trebuie să ruleze cu o claritate impecabilă pe TV. Pentru online este important în primul rând să ai un sunet bun și să fie un video autentic și cu siguranță va fi în regulă. Nu mai luam în calcul că nu te costa nimic să pui un video pe Youtube, Facebook sau Vimeo.

 1. Pentru că poți.

Știu că acest argument ar putea să ți se pară ciudat, însă dacă poți, dacă este simplu, de ce să nu o faci. Acesta este viitorul.

 1. Pentru că o va face competiția ta în curând dacă nu o face deja.

Sunt statistici care arată că peste 90 % din cei care văd videourile pe telefon le share-uiesc mai departe. Acum întrebarea este simplă: acești utilizatori vor share-ui videourile tale sau ale concurenței tale? Și mai simplu: Clienții tăi se uită/ se vor uita la videourile tale sau ale competiției tale?

Ești interesat să faci video Marketing cu rezultate?

Dacă ești interesat să realizezi videori cu impact, te invit să vezi descrierea întregului program Marketing Academy prin click aici. Marketing Academy conține mult din ceea ce înseamnă marketingul astăzi și ating în mod precis partea de videouri.

Îți doresc un video marketing cu rezultate!

Marian Rujoiu

Sursă primara statistici: Invisia

6 thoughts on “Video Marketing – afla ce înseamnă să faci sau să nu faci video marketing”

  1. Corect Ionel! 🙂
   Insa si acest articol a fost promovart printr-un live pe facebook, printr-un video. Totodata tot pe facebook, acest articol are si o versiune video. Daca vrei poti sa-ti explic exact cu SEO, cu toate…insa se pare ca tu ai o problemă pe care eu nu am reusit sa o inteleg exact!
   iti multumesc!

 1. Cu ocazia acestui articol aflu ca eu fac videomarketing de ceva vreme :)))) E mult spus videomarketing, dar de vreo 4 ani tot postez filme pe Youtube pentru a ajuta mamele care vor sa isi poarte copiii. Imi amintesc ca, in momentul in care am postat in grupul de faceboook primul video, am schimbat lumea babywearing-ului in Romania. Era un film cu wrap tesut, primul cu explicatii in romana. Pana atunci toata lumea prefera marsupiile. eu m-am enervat si am zis ca nu-i musai sa vorbesti engleza ca sa poti lega un wrap tesut. Asa ca am facut un film vorbind in romana. Asta a dat incredere multor mame sa incerce… mereu m-am intrebat de ce pentru ca existau filme cu explicatii in engleza, germana si alte limbi, iar majoritatea mamelor erau fluente in engleza. Filmul acela care acum e trecut pe privat, m-a propulsat in topul babywearing-ului, apoi vrand-nevrand, a trebuit sa fac fata noii pozitii.
  Cred ca eu prefer un video unei intalniri face to face, asta pentru ca ma pierd usor. Un video il pot vedea de mai mutle ori, opri, reporni… daca uit de el, mi-l mai trimite facebook la recomandari :))) Iubesc sa invat prin filme.

  1. Foarte frumos! Felicitari!
   Asa am ”patit” si eu cu filme pe negociere. Niste filmulte din 2007-2010…de care nu pot spune ca sunt mandru, o parte din ele sunt si acum pe youtube. Practica poti avea rezultate spectaculoase facand video marketing. Evident nu exista garantia rezultatului însă merită cel puțin incercat.
   Plecat de aici ca e usor de invatat dintr-un video , am pornit proiectul de cursuri online, bazate pe video. La fel am zis si eu. Nu trebuie sa vorbesti engleza ca sa inveti sa faci SEO sau Marketing..sau alte domenii. Si lucrurile merg 🙂

 2. Laura Monika Glied

  Nu m-am gândit gândit până acum să fac filmulețe ( video marketing )
  Dar ce idee? Să poți oferi un “serviciu” făcând bani într-un mod cât mai plăcut și practic, ajutând în același timp multe persoane.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top