Dresaj canin acasă: Cele trei comenzi esențiale bravo, fui, liber

Fiind iubitori de animale, ne-am dorit să creăm un curs de dresaj canin care să vină în ajutorul tuturor deținătorilor de patrupezi.

Dar urma întrebarea:

Cu cine? Cine este persoana cea mai potrivită să ne învețe într-un curs de dresaj canin, toate tehnicile, de la A la Z?

După foarte multe căutări, am găsit-o: Ruxandra Ion, instructor de dresaj canin la clubul RingStar. Ruxandra Ion deține o expertiză și experiență completă, de la dresaj de disciplină, dresaj agility, pregătiri pentru concursuri până la  dresaj de câini pentru film. Câinii pregătiți de ea îi puteți vedea în filme precum Royal hearts, Backdraft 2, Dragonheart 5, Kiling Eve.

Prin click aici găsești detalii despre Cursul online de dresaj canin, iar mai jos poți vedea o lecție extrasă din acest masterclass. Pe de-o parte ne dorim să-ți venim in ajutor cu acest modul gratuit, pe de altă parte poți să-ți faci o idee clară despre ce fel de conținut video găsești în masterclass-ul de dresaj canin.

Dresajul canin începe cu 3 comenzi esențiale, comenzi ce te vor ajuta pe tot parcursul dresajului. În acest video ai ocazia să afli care sunt acestea, cum să le pui în practică și cum funcționează împreună.

Acest modul este extras din Masterclassul de Dresaj Canin. Dacă dorești să ai acces la întregul Masterclass vezi detalii prin click aici!

Cele 3 comenzi esențiale: Bravo, Fui, Liber

Cele mai importante comenzi de dresaj canin sunt acelea care ne ajută să putem introduce comenzi mai complexe de dresaj.

Prima comandă este BRAVO, fiind o comandă pozitivă prin care ne felicităm câinele atunci când a executat ceea ce noi i-am cerut. Acest marker nu poate fi schimbat pe parcursul dresajul și întotdeauna trebuie folosită cu o exagerare a tonalității pentru a fi mai bine percepută de animăluțul nostru.

A doua comandă este una negativă, pe care o vom folosi doar atunci când câinele nu ne ascultă. Ruxandra Ion încurajează folosirea unui cuvânt unic, care să ajute câinele să știe când este certat, deoarece a făcut ceva nepotrivit. Un cuvânt potrivit este FUI, fiind un cuvânt unic, pe care animăluțul îl va auzi doar atunci când este apostrofat. Tonalitatea trebuie exagerată și în acest caz. Și un alt lucru de care trebuie să ținem cont: niciodată nu asociem un marker negativ, cu numele câinelui.

A treia comandă este clarificatoare pentru animal: comanda LIBER. Cu ajutorul acestei comenzi, câinele va ști când poate să încheie comanda dată anterior.

Acestea sunt comenzile de bază, cele cu, care trebuie să începem dresajul oricărui câine.

Curs Dresaj Canin Online cu Ruxandra Ion

Cu mare drag te invităm să te înscrii la cursul de pilates, să ai acces la toate cele 41 de module video cu o durată totala de 6 ore.

În acest curs de dresaj canin ai ocazia să descoperi:

 • Afli cum poți alege cel mai bun cățel în concordanță cu nevoile tale și de unde îl poți lua
 • Afli care este echipamentul de bază de care ai nevoie atunci când ai un câine
 • Care este cea mai potrivită recompensă atunci când vrei să începi dresajul canin
 • Cum aplici o corecție astfel încât să fie extrem de eficientă
 • Afli cum se face exercițiul magnetic – exercițiu de bază pentru fiecare comandă ulterioară
 • Afli de la vârstă este bine să începem dresajul câinelui
 • Cum hrănim corect câinele și ce exerciții de dresaj putem face cu acesta cu ajutorul hranei
 • Cum ajutăm câinele pentru a nu mai fi sensibil la atingeri și la ce ne ajută acest lucru
 • Cum educăm câinele să își facă nevoile atât în interior, cât și în exterior doar în locurile marcate
 • Afli cum aplici corect comenzile de dresaj canin: BRAVO, FUI și LIBER
 • Afli cum îți poți învăța cățelul comenzile de dresaj canin: comanda Șezi, Culcat, Aici, Așteaptă, mersul în lesă și mersul la pas
 • Afli cum să te joci corect cu câinele, în așa fel încât el să se simte mereu stimulat
 • Care sunt cele mai potrivite jucării pentru animalul tău
 • Afli cum repari comportamente nedorite: săritul pe oameni, săritul pe mobilă, săpatul gropilor, rosul și distrusul
 • Afli cum îl poți învăța trucuri de dresaj noi și la ce sunt utile acestea: rostogolul, mersul printre picioare, mersul înapoi, sit pretty

Dacă ți-a plăcut acest modul și îți dorești să afli și mai multe secrete de dresaj canin de la Ruxandra Ion, te invităm să te înscrii aici: 📍 https://www.life-university.ro/curs-dresaj-canin/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top