Life Coaching 7 sfaturi pentru dezvoltare personala

dezvoltare personala - life coaching

dezvoltare personala - life coachingTotul este bine și frumos cât toate sunt bune și frumoase, cel puțin în teorie. În practică, chiar și atunci când lucrurile par a fi bune, de fapt sunt foarte proaste, iar uneori când sunt foarte proaste, s-ar putea să fie mai degrabă bune.

Acum, când scriu aceste rânduri, am 38 de ani și îmi vine în minte un citat al unui mare psiholog (Carl Jung):

Până la 35 de ani vezi doar vârful dealului, iar după 35 de ani ajungi în vârf și vezi doar valea.

Evident, este o metaforă în care te poți regăsi mai mult sau mai puțin. Dincolo de  căutarea unui sens al vieții, la care cei mai mari gânditori ai vremurilor au încercat să dea fel și fel de răspunsuri, este cert că nu există un răspuns corect pentru oricine. Aici fiecare explorează și își găsește sau nu își găsește acest răspuns. Cu această ocazie îți recomand și o carte foarte frumoasă scrisă de Viktor Frankl – Omul în căutarea sensului vieții.

Dat fiind că sensul vieții este un subiect pe care îl poți explora și experimenta în fiecare zi sau moment al vieții, întorcându-ne în cotidian, mai toate cercetările arată că omul modern este stresat (boala omului moedern este stresul). Este ca și cum te-ai uita la un televizor, dar sunetul este destul de neclar și gâjâit, iar imaginea este sacadată și neclară. Cu toate acestea acțiunea se desfășoară, iar tu te poți uita la acel film, dar experiența este mult afectată, chiar dacă la final poți spune că ai văzut filmul. Când ne gândim la stres, este aproape același lucru, este în fundal, acolo, și te deranjează, mai mult sau mai puțin prezent, mai mult sau mai puțin deranjant. Unii oameni își propun să găsească soluții, să evolueze, alții nu își propun, cert este însă că, indiferent în ce situație te-ai afla, nu poți să nu evoluezi. Viața se schimbă atunci când ceva exterior ți se întâmplă sau când se schimbă ceva în interiorul tău.

Totdeauna vor fi schimbări în interiorul tău, totdeauna vor fi schimbări în exteriorul tău, nu poți să nu te transformi, nu poți să nu evoluezi fie că-ți vei propune acest lucru sau nu. Având în vedere că ceea ce se schimbă în exteriorul nostru este de cele mai multe ori în afara zonei noastre de control și influență, ne mai rămâne doar interiorul nostru în zona noastră de influență sau control.  Însă și în interior se pot produce schimbări, chiar și într-un moment, ca urmare a uneori lucruri sau evenimente care se întâmplă în exteriorul nostru.

Totuși, oricum am încerca să ieșim sau să clarificăm această situație este clar că interiorul nostru este zona pe care avem cel mai mare control, este zona pe care o putem dirija.

Life coaching …este despre tine

Felul cum îți dirijezi interiorul poate face diferența în calitatea vieții fiecăruia. Când vine vorba de a-ți dirija interiorul nu cred că există un singur răspuns, chiar cred că în diferite momente ale vieții răspunsurile și soluțiile sunt diferite. Fac o listă mai jos cu diferite instrumente pentru schimbare, transformare și dirijare a interiorului fiecăruia. Țin de gust și de priorități sau pur și simplu de destin, ce-ți alegi să faci. Sunt probabil o infinitate de soluții, eu o să mă rezum la cele pe care le cunosc mai bine sau intră în în zona mea de expertiză și sunt oarecum în controlul tău:

1. Ai grijă de templul tău

Știu că acesta probabil este cel mai banal sfat pe care ți-l pot da, însă tocmai banalitatea lui face ca acest lucru să fie ratat cu brio. Foarte mulți oameni în diferite momente dificile ale vieții au repus totul în ordine când au început să facă un sport. Cel mai la îndemână este alergatul. Probabil îți sunt cunoscute beneficiile sportului, în general însă acesta probabil este cel mai ușor și mai punctual mod prin care poți declanșa schimbări în interiorul tău. Se elimină toxinele, creierul produce serotonină și îți recapeți motivația, forța și energia de a te bucura de viață. Probabil este unul dintre cele mai bune antidoturi anti stres și declanșatori de schimbări interioare. Nu mai spun că s-ar putea să trăiești și mai mult!

2. A respira este …. dezvoltare personală

Din nou acesta este un sfat simplu. Când mă gândesc la respirație, mă gândesc și la mindfulness, cel puțin de aici a început totul pentru mine în această zonă. Când respiri te liniștești, devii mai relaxat, te conectezi la tine și la prezent. Eu de exemplu, dincolo de o meditație pe care o fac dimineața, mi-am creat un obicei de a respira abdominal cât mai mult timp în drumul de acasă până la serviciu și înapoi. Conduc și respir abdominal cu inspirații profunde expirații prelungite. Stau la semafoare și fac același lucru. De la acest lucru, în aparență simplu, mi s-a diminuat stresul, mi-am creat o stare de bine pe tot parcursul zilei și funcționează cu efort minim. Și uite așa m-am ales cu aproape o oră de respirație abdominală pe zi. Acesta este un subiect pe care o să mai revin, însă te rog să fii sceptic. Testează și o să vezi schimbări în starea ta în maxim 3 zile. Ți-aș recomanda minim 10 minute de inspirație și expirație profundă pe zi. Oricum în majoritatea tehnicilor anti stres și gestionarea emoțiilor, respirația joacă un rol important, de ce nu ai folosi acest lucru mai des.

3. Mergi la cursuri de dezvoltare personală

Omul cât trăiește învață, de ce să nu o faci mai des. Sunt multe cursuri frumoase care-ți pot deschide noi perspective. Cursurile, la fel ca și cărțile sunt un declanșator bun de schimbări interioare. Să ne înțelegem, nu cursul te va schimba, tu te vei schimba, în cursuri vei găsi instrumente pentru schimbare. Probabil un curs de dezvoltare personală poate fi o alegere bună pentru început (detalii aici). Dacă vrei ceva mai consistent, cel mai bun curs generator de schimbare și extrem de consistent este Cursul de NLP Practitioner (detalii aici). Pentru mine cursul de NLP practitioner a fost cel mai bun curs pe care l-am urmat vreodată, din punct de vedere al instrumentelor pentru schimbare.  Nu insist pe acest subiect, vezi detalii în linkuri.

4. Bea apă și mănâncă inteligent

Nu știu, poate tu ți-ai fi dorit sfaturi mai complicate, însă eu am ales să mă opresc asupra acelor lucruri punctuale, declanșatoare de schimbări interne imediate. Doar de curiozitate, în urmă cu mai mulți ani am fost în Turcia la o cură de detoxifiere a organismului. Poți să vezi prin click aici un articol în care povestesc cum a fost. Ideea este că organismul meu a primit în acel moment o resetare de care mă bucur și astăzi. Hidratarea îți scade stresul și te pune în confort. Funcționezi mai bine pur și simplu și fizic și psihic. Apoi, legat de alimentație, fără a intra în detalii, chiar sunt alimente care îți provoacă stare de bine, că tot vorbim de stres. Mai mult, o alimentație bazată mult pe verde, pe legume și fructe, nu aveți idee ce stare de bine vă dă și ce declanșator de schimbări interne poate fi. Eu mi-am schimbat complet felul în care mănânc, ”ascultându-mi” organismul și am înlocuit obiceiuri alimentare proaste cu unele bune pentru mine. Încercă doar :).

5. Apelează la un ajutor Extern

Se spune că dacă vrei să mergi repede, mergi singur, dacă vrei să ajungi departe mergi împreună cu cineva. Uneori ai nevoie de cineva pentru a declanșa anumite schimbări interne. De exemplu, un psiholog poate fi un ajutor extern sau un coach. Evident trebuie să găsești unul potrivit și nu-i ușor. Poate fi însă un mentor care să te inspire și să te sprijine, ideea este că nu trebuie să faci întotdeauna totul singur, merită din când în când să-ți permiți să te lași sprijinit și de o a doua persoană. Chiar și eu îți pot fi un ajutor de nădejde dacă vrei să declanșezi anumite schimbări sau dacă ceva nu funcționează sau nu știi ce vrei de fapt. Am creat cursul online Life Coaching Academy (vezi detalii aici). Merită din plin să faci această mică investiție în tine. Oricum când nu poți face ceva, întrabă-te dacă nu cumva cineva din exterior te poate sprijini. Nu putem să fim experți în toate 🙂

6. Reverifică-ți cercul de prieteni

Se spune, și poți să o verifici și în cazul tău, că dacă faci media veniturilor financiare a 5 oameni cu care-ți petreci cel mai mult timp, vei obține cel mai probabil media veniturilor tale. Acest lucru se întâmplă și în cazul stresului și al stării de bine și al schimbărilor interne. Starea ta, va fi puternic influențată de oamenii cu care-ți petreci timpul. Pur și simplu din când în când poți să vezi dacă cei din jurul tău sunt un generator de schimbare pozitivă pentru tine sau nu. Blocajul cel mai mare este că oamenii stresați sau deprimați se vor înconjura de persoane similare pentru că empatizează mai bine. Însă, dacă vorbim de a dirija schimbări în interior, este nevoie de un demers conștient de a te înconjura de oameni, nu doar de oameni care au probleme similare cu ale tale, ci de oameni care pot fi sursă de inspirație pentru tine. Pur și simplu a petrece timp cu oameni care sunt din zona ”a ceea ce tu-ți dorești să devii”, va deveni un mecanism excelent de generator de schimbare. Fă-ți o evaluare și încercă să vezi ce-ți dă și apoi acționează în consecință.

7. Curăță drumul evoluției tale

Pentru mine acest punct cândva a fost o revelație și este și aucum ori de câte ori fac ”verificarea” Întotdeauna pentru a obține ceva trebuie să faci altceva. În general am fost educați, în principiu corect, că pentru a obține un rezultat trebuie să depui un efort sau o acțiune. Este oarecum principiul cauză – efect. Nimic nepotrivit, problema este că de cele mai multe ori ne întrebăm ce am putea face, adică ceva în plus, un efort în plus, un timp în plus, energie în plus, atenție în plus, etc. Tot însă pe principiul cauză efect poți decide să faci ceva în minus, adică să te întrebi nu doar, ce ar trebui să faci, ci ce ar trebui să nu mai faci pentru a obține un rezultat. În urmă cu mai mulți ani eu mi-am făcut o listă cu ce ar trebui să ”scot” din viața mea pentru a avea mai multă energie pozitivă. Și am obținut o listă de vreo 20 de lucruri, pe care culmea, trebuie să nu le mai fac, deci practic nimic în plus. Am renunțat la relații, la obiceiuri, la activități care mă storceau de energie și am obținut rezultate spectaculoase în nivelul meu de energie fără să depun niciun efort, ci din contră. Și în Life Coaching Academy, găsești răspunsuri în această direcție, pentru că stadiile de dezvoltare emoțională și spirituală au la un moment dat mare legătură cu a nu mai face anumite lucruri pentru a putea trece la stadiul următor. Așadar, pentru a declanșa schimbări în interiorul tău, gândește-te nu doar ce ai putea face, întrebă-te și ce anume din ceea ce faci te ține în loc sau îți blochează drumul evoluției tale. A nu curăța drumul evoluției, nu înseamnă că nu evoluezi , pentru că vei evolua oricum, însă este ca și cum ai merge cu o mașină apăsând ambele pedale în același timp, și accelerați și frânați.

Mă opresc aici cu cele 7 sfaturi, în ideea că sunt suficiente pentru început. Dacă vezi cumva doar valea de după 35 de ani, măcar să fie o vale frumoasă, poate fi o vale fantastică sau poate din contră poate nu este o vale, ci este un loc frumos cu un peisaj fantastic, cu noi suișuri și coborâșuri, așa cum este și viața. Răspunsul la stresul cotidian, pe de altă parte, se află până la urmă, în cea mai mare parte,  în interiorul nostru și în schimbările pe care noi le facem: în acțiune, în emoțiile noastre și în felul în care gândim. În viziunea mea, oricare din aceste 7 sfaturi poate fi un pas important către o viață mai bună pentru tine, mai frumoasă. Eu cred că orice om este extraordinar și merită să fie fericit cât va petrece timp pe acest pământ, fie că este deal, fie că este vale, fie că sunt suișuri și coborâșuri.

Aș fi bucuros să-mi lași părerea ta, fie prin a adăuga un sfat la cele 7 de mai sus, fie să-mi spui două trei sfaturi din cele 7, care au intrat în atenția ta și ai de gând să treci și la acțiune, de ce nu, chiar acum 🙂

Îți doresc o zi plină de energie pozitivă!

Cu Drag,

Marian Rujoiu
Live! Dream! Inspire!

Related Articles

Responses

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 1. Eu cred ca cel mai bun sfat este sa te bucuri de orice rasarit si apus de soare. Restul este bla, bla… si poate fara sa stim, adaugam conotatii simbolistice si filozofice inutile, gen ” sensul vietii”. Intreaba-te pe tine, daca ai sti ca maine nu vei mai vedea rasaritul soarelui, ce sens mai are sensul vietii. Eu citez din clasici – bunicul meu – care s-a dus de-a dreapta sau poate de-a stanga Domnului, oricare ar fi el. Cu cateva secunde inainte sa-si dea sfarsitul, la 98 de ani, oarecum intristat, oarecum nemultumit si sigur cu o mare durere si spaima in suflet, mi-a spus ” Fa! ( asta este o formula de alint), daca nu o exista lumea cealalta, ce ma fac eu?” Deci cred ca bucuria mare trebuie sa fie pe langa zori si pe langa amurg. Restul e poveste!

 2. Buna,
  Multumesc pt sfaturile binevenite si am completari:
  1. Nu doar alegare. Chiar la indemana oricui, nu oricine poate alerga. Necesita “suflu” care cedeaza dupa 1/2 tura stadion si genunchi zdraveni. Pt mine a fost si este chinuitor, nu relaxant, fiind urmat de febra musculara interminabila si carcei (dupa 4 luni zilnic).
  2. Consumul de apa in plus, fara senzatia de sete, baloneaza si nu mi-a ajutat altfel. Poate pe altii.
  3. Practicarea oricarei activitati relaxante: film, citit, croitorie, plimbare in aer liber, desenat, etc.

 3. Felicitari pentru articol! Mi-a placut foarte mult! Sfaturile 1, 2 si 4 au intrat în atenția mea și am de gând să trec la acțiune, chiar acum 🙂

 4. Draga Marian,
  Iti multumesc. Te urmaresc cu mult drag si te apreciez si te respect din toata inima. Imi place mult si echipa ta. Ma intrebi ce anume as fi dispusa sa aplic din sfaturile pe care le-ai dat mai sus. Ma gandesc la urmatoarele :
  – sa am grija de templu. Imi displace alergarea, dar sunt fan ” mersul pe jos” . Mi-am propus s-o fac zilnic
  – cursuri de dezvoltare personala – mi-am propus sa achizitionez cursul tau online, care intra la promotie pe 15 mai. Abia astept!
  -de o scurta perioada de timp am inceput sa mananc sanatos si intentionez sa perseverez.Adevarul este ca in aceasta directie m-a convins Bruno Medicina in cursul sau online pe care l-am achizitionat
  -din pacate cu prietenii stau mai prost. Dar te am pe tine, pe Dan Lambescu, pe Bruno Medicina, Pe Loredana Latis. Prietenii mei inteligenti si dragi. Este ok, nu?
  – curata drumul evolutiei tale. Da, mi-am propus sa o fac. Este inteligent si creativ pusa problema. Dar cred ca imi va fi dificil sa o fac. Oricum, o sa ma rog pentru aceasta problema. O sa-l rog pe dumnezeu sa-mi dea intelepciunea necesara ca sa inteleg bine ce ar trebui sa elimin din viata mea.

  Cu mult drag, Nuti

 5. Buna ziua,

  Incep cu sfarsitul articolului tau.
  Ce este fericirea? Cum o definesti? Pentru mine este un moment, o culme, o scanteie de lumina extraordinara. Nu mai poate exista ceva dincolo de ea…. Eu imi doresc sa nu am regrete sa nu am ceva major pe care sa mi-l reprosez. In rest, viata e interesanta. Mereu iti ofera ceva , o schimbare sau mai bine zis o posibilitate de schimbare , caci nu toti vor sa schimbe ceva in traiul lor. Uneori chiar devin agresivi daca se simt amenintati in liniaritatea existentei lor. Indiferent ca ii priveste direct sau observa asta la cei din jurul lor.
  Partea daunatoare a schimbarii este ca sunt situatii, medii in care se schimba lucrurile fortat. De obicei ca sa-i incurce si sa-i oboseasca pe altii pana ce acestia se lasa pagubasi si pleaca incotro vad cu ochii sau se obisnuiesc, tac, inghit si filozofeaza ” nici in alta parte nu-i mai bine”.
  Nu stiu daca fortarea schimbarii ar fi benefica pentru bolnavi, de exemplu. Ca sa-i faci viata mai buna?!
  Cred ca o schimbare cu adevarat de folos apare numai atunci cand vine din convingere personala. Suna ca o axioma matematica. . .dar nu e.
  Nu ma atrage deloc NLP. Stiu ca s-a vorbit, s-a scris extrem de mult in ultimii ani in Romania, despre metoda asta , neurolingvistica de modificare a comportamentului.
  Imi place sa merg mult pe jos. Asa am ocazia sa observ multe lucruri. Uneori insa ma bucur doar de miscare si atat, fara efort de atentie. Si mai mult mi-ar fi placut sa joc volei , din cand in cand. Dar n-am mai facut asta de ani de zile si la 48 de ani am pierdut agilitatea din tinerete.
  Respiratia abdominala am invatat-o la un curs de yoga . Yoga este insa un stil riguros de viata care nu se potriveste pentru toata lumea. Ar fi groaznic ca toti sa faca acelasi lucru, sa gandeasca la fel, sa vorbeasca la fel. E trist ca unii au incercat sa transforme societatea intr-o cazarma sau mai curand intr-un spital. In inchisoare oamenii gandesc diferit, se comporta diferit, au regulile lor , iar cativa incearca sa evadeze.
  Am o dieta variata, dar incerc sa tin posturile ortodoxe, adica pot spune ca tin regim de detoxifiere in unele perioade din an.
  Toate metodele pe care le-ai amintit in articolul tau pot sa ne imbunatateasca sanatatea fizica, dar cred ca mult mai important ar fi sa ne imbunatatim viata sufleteasca, ceea ce se petrece in interior, in ganduri si emotii si sentimente. Iar interiorul este foarte sensibil la mediul in care traiesti. Influenta celorlalti este cruciala, dar poate fi si o provocare cruda a schimbarii, in bine sau nebine.

 6. Domnule Marian,Va multumesc pentru acest mesaj si pentru tot ce primesc de la dumneavoastra si de la
  Extreme Training.Apreciez foatre mult si imi este de folos tot continutul acestor materiale.Chiar mi-am achizitionat o parte din cartile recomandate,inclusiv Biblia Negociatorului.Inca nu le-am si citit pe toate,sunt in curs.Nu este o lectura pur si simplu.Continutul acestui mesaj si sfaturile primite nu-mi sunt straine,fac parte din preocuparile mele de ceva vreme insa mesajul primit imi confirma ca acesta este modul potrivit ce-mi va imbunatati starea bine,de sanatate nu numai fizica.

 7. Am 62 de ani și de doi ani aplic aceste sfaturi și am constatat o evoluție nemaipomenita,nici nu îmi vine sa cred.Am început și eu sa elimin ce nu trebuie sa mai fac și funcționează excelent.Doresc sa urmeze și eu un curs cu dstra chiar și on line,contează enorm cat investești în tine pentru evoluția ta,numai asa poți progresa.Am constatat ca niciodată nu este prea târziu. Va mulțumesc, excelent articolul.

 8. Bună Marian,
  Totul este foarte interesant şi convingător.
  Sunt foarte curios si mai ales decis să experimentez metoda de a “respira abdominal” in timp ce conduc, staționez la semafoare etc. Sigur, util şi eficient mi ar fi, castigând o stare de bine, “antrenat” pentru activitatea de la servici ca si de acasă.
  Îmi poți dezvălui secretul, modalitatea cum execuți această respiratie?
  Mulțumesc mult!
  Îți doresc o zi splendidă!
  Dorinel.

 9. Cand realizati cursuri de coaching? Intentionez sa particip impreuna cu viitoarea mea sotie. Mult succesva doresc in tot ceeace faceti !

 10. Buna ziua. Este un articol foarte bun in parerea mea. Imi place si m-a motivat. In tot ce este scris, as spune asa la punctul 5- Ajutorul extern sa fie Dumnezeu si totul este perfect. Foarte bun articolul, merita citit. Felicitari si multumesc

 11. Buna Marian,
  Iti multumesc ca te-ai gandit si la mine cand ai trimis acest email.
  Par lucruri pe care le stim cu toti si totusi de cele mai multe ori , unii dintre noi, nu le punem in practica.
  Foarte simplu si frumos scris articolul.
  Iti multumesc.

 12. Buna,Marian !
  Sigur,nu mi-e nimic strain din tot ce am citit,doar ca platesc tribut aplicatiei practice in cazuri cum ar fi sportul sau lipsei de consecventa in a integra absolut toate aspectele in viata de zi cu zi.Altfel spus,sunt premianta la unele si corigenta la altele.Asta pentru ca nu am ajuns la un echilibru.
  Sigur aceasta lista m-a ajutat sa-mi reamintesc ce am lasat deoparte inconstient.A fost ca un refresh foarte bine venit,ca de obicei,din partea ta in ceea ce ma priveste.Ingerul meu pazitor lucreaza oare prin tine ?
  Nu stiu daca sunt eu in masura sa adaug ceva,dar as spune ca important mi se pare sa nu ai asteptari,ci sa te lasi sa fii.
  A avea asteptarea de a bifa toate punctele din lista poate sa ingreuneze si poate da nastere la deceptii si deziluzii daca nu poti realiza.Daca te lasi pur si simplu sa fii,vei constata ca te poti adapta,ca te poti particulariza,ca poti gasi multiple cai de a ajunge la acelasi rezultat. Nu exista retete universal valabile ,tocamai pentru a ne folosi fiecare dintre noi creativitatea.Plus ca mai exista acel “cel mai bun moment” pentru a integra ceva.
  Rabdarea este iar ceva ce as adauga,caci noi,oamenii am devenit extrem de grabiti.Pentru a avea rezultate bune ,in tot ceea ce intreprindem ,trebuie sa avem rabdare.Rabdare in primul rand cu noi insine si apoi cu tot ceea ce ne inconjoara.
  Multumesc pentru tot ce primesc din partea ecipei voastre
  Va pretuiesc
  Maria-Ana

 13. Salut!
  sunt mai multe sfaturi care aș dori să le încerc: să am grijă de templul meu, să reverific cercul de prieteni, să curăț drumul evoluției mele, și plus la aceastea dezvoltarea personală. mersi mult pentru sfaturi.
  acum sunt foarte ocupată cu alte chestii (mindfullness), dar în curând mă voi înscrie și la acest curs, cu siguranță

 14. Marian, iti multumesc pentru articol ! L-am citit la momentul potrivit sa imi dea un imbold pentru cura de dezintoxicare. Aveam in casa tot ce imi trebuie pentru asta, insa faceam doar putin. Nu am avut curaj sa tin o cura de cateva zile.
  Si mi-a atras atentia masura nr. 7, mi-a amintit sa scot tot ce nu imi mai foloseste.
  Ma bucur ca am citit articolul tau!

 15. Draga Marian,
  Recomandarile tale sunt excelente. Si nu sunt deloc simple. Pot spune ca sunt chiar obligatorii. Multumesc mult pentru posibilitatea de a face un curs on-line de coach. Aş mai face o mentiune referitor la Carl Jung şi afirmatia lui metaforica despre 35 de ani. La orice varsta poti fi pe deal. Important este sa folosesti eficient ce ai adunat la urcarea dealului. Prin tot ce faceti la Extrem training ne ajutati mult in orientarea noastra şi mai ales in regasirea drumului .
  Cu mult drag,

 16. FELICITĂRI, MARIAN, MAGNIFIC ARTICOLUL TĂU!

  AZI, EU aș spune frumos așa: Totul se Schimbă, doar atunci când SCHIMBAREA vine din INTERIOR!
  DAR, SCHIMBAREA nu vine atunci când o cauți cu lumânarea, ci doar după ce ai traversat o circumstanță, i-ai asimilat în integralitate consecința, ai lăsat timpul să se scurgă, te-ai așezat cuminte la o Fereastră și-ai înțeles …că trebuie să înțelegi să Respiri și să Aspiri în Acvariul VIEȚII, să te schimbi, să te Dezvolți Personal…!
  Pentru că, Labirintul Schimbării este doar provocarea necesară pentru continuitate. Și astfel, apar alternative, având la alegere:
  1. Schimbarea la Frecvență Maximă (SFM) – e cea, care vindecă acele răni care supurează permanent în INTERIOR;
  2. Schimbarea la Frecvență Redusă (SFR) – e cea, care poate să adune convoaie de SUFERINȚĂ MASCATĂ. Iar, Masca nu e bună pentru OMUL OM! Pentru că, sub Mască nu e o Formă, nu e un Fond, nu e Nimic, este poate chiar un NEOM. Și nu te lasă să mai descoperi că…numai adevărul capătă aspectul purității omenești…! În timp ce Masca este o înșelătorie, e doar abilitatea aia subtilă a minții de a se camufla, de a ascunde adevărul, de a fugi cât cuprinde…! Mai mult, Masca e o armă, un instrument, o unealtă înăuntru nostru, capabilă de orice, capabilă de a transforma și…Nu Te Lasă Să Fii TU ÎNSUȚI…!
  AșaDAR, când locuiești în SCHIMBARE și SCHIMBAREA locuiește-n MINTEA și INIMA TA, ai realizarea că Schimbarea poate fi eternă și Timpul bâjbâielii se poate opri!
  Încă o dată FELICITĂRI, MARIAN, chiar meriți o STEA, pentru că, fiecare ARTICOL AL TĂU, are finișul ăla pilduitor și răscolitor!

  Aștep cu mare drag, în continuare ARTICOLELE TALE!

  1. ERATĂ!

   Aștept și NU…Aștep…, cum din eroare de redactare s-a strecurat în Comentariul Meu!

   ȘI…Mulțumesc Frumos, MARIAN, pentru FELICITĂRI…! Mă bucur mult, că ți-a plăcut!

   Zi minunată, pe mai departe și Spor în Toate!