S-a născut pe data de 8 decembrie 1968 la Belgrad – Serbia. Tatăl său era diplomat și fusese detașat cu familia la Ambasada Română din orașul lui natal. Mama lui a fost economist, iar tatăl spion, așa că a moștenit dorința de a afla de la unul și înclinația spre științele exacte de la celălalt.
Nu a avut tangențe în copilărie cu biserica, nici cu paranormalul. Singura experiență ezoterică fiind descântecul pe fire de păr de lup făcut de o bunică prin alianță cu ocazia unei sperieturi cauzate de pășirea peste un șarpe.
Primii ani de liceu i-a făcut la Liceul de Matematică-Fizică nr. 4 de pe platforma de fizică atomică de la Măgurele, iar ultimii ani i-a făcut la Liceul Matei Basarab din București, tot secția de matematică-fizică.
A intrat la Facultatea de Construcții din Timișoara unde a făcut primii doi ani.
În studenție, a continuat calea artelor marțiale. La început judo-ul, apoi karate shotokan, jet kune do, wu shu, box.
A început să studieze Biblia mulțumită unui pastor penticostal și a mers împreună cu alți studenți creștini la adunările baptiste sau adventiste.
A descoperit medicina în 1989 când a avut ocazia să participe la cursurile Facultății de Medicină din Timișoara. A renunțat la construcții și a început Facultatea de Medicină Athenaeum din București. Studiile medicale le-a terminat la Facultatea de Medicină Vasile Goldiș din Arad.
În timpul perioadei ca student medicinist în București, împreună cu un grup de studenți din asociația studenților creștini din Timișoara, a ajuns la părintele Argatu de la mănăstirea Cernica. Era recunoscut ca exorcist. Până în acel moment, nu văzuse niciodată o exorcizare, nici măcar în filme la acea dată, așa că a crezut sincer că este un teatru ieftin. Experiențele trăite în acea perioadă se regăsesc în romanul „Devenirea”, apărut în anul 2000.
Timp de 5 ani, a mers regulat în preajma părintelui Argatu până a înțeles ce se întâmplă și și-a luat cunoștințele necesare exorcizărilor.
După facultate, a făcut psihoterapie-psihanaliză ca să înţeleagă punctul de vedere al medicinii alopate asupra bolii psihice. Apoi a descoperit diferite forme de terapie și căi spirituale cum ar fi Reiki, Karuna Reiki și alte sisteme. A urmat cursuri de radiestezie, de chi kung pentru a-și îmbunătăți percepția despre lume și viață.
„Atacul PSI”, a doua dintre cărțile sale, a început să o scrie ca lucrare de doctorat. Din păcate sau, mai degrabă din fericire, profesorul care i-a acceptat-o după un timp l-a anunțat că nu mă mai poate coordona în acest demers al său, întrucât titlul lucrării speria.
Atunci a decis să o publice. A semnat contractul cu o renumită editura din țară care, însă, i-a publicat-o după un an și jumătate.
După apariția cărții care se ocupa mult de magie, de efectul ei asupra oamenilor, din punct de vedere științific, psihic, medical și spiritual, a început să fie căutat de tot mai mulți oameni. Drept urmare, experiența sa s-a îmbunătățit. Concluziile desprinse din relațiile cu pacienții le-a publicat în continuare în „Arta Războiului PSI” și „Arta Războiului PSI – Protecția”.
De fapt, fiecare carte este o consecință firească a studiilor sale în ceea ce privește contactul cu oamenii, problemele lor, boala, magia și viața. Fiecare carte reprezintă o etapă din viața lui, crezul lui la acel moment, întrebările și răspunsurile mele.
Sursă Oviudiu Dragoș Argeșanu
Mi-am completat cunoștințele.