Hipnoza – Ce este de fapt? Ce se intamplă în hipnoza? Află adevărul!

Eugen Popa, Președintele Asociației Română de Hipnoză, în premieră, îți prezintă toate secretele hipnozei. Eugen a creat un curs despre AutoHipnoză, disponibil online integral, imediat după înscriere. Pe de o parte îl poți vedea în acțiune, pe de altă parte înveți și tu cum să creezi orice program de autohipnoză. Mai mult îți oferim și o serie de programe gata facute pentru a beneficia imediat de rezultatele dorite.

Acest modul este extras din Masterclassul AutoHipnoză . Dacă dorești să ai acces la întregul Masterclass vezi detalii prin click aici!

Ce este Hipnoza?

În acest modul o să faci cunoștință cu stările minții, o să afli despre hipnoza clasică și cea de spectacol și o să înțelegi ce este starea de transă.

Stările minții

Ce este hipnoza?
Hipnoza este o stare a minții. Celelalte stări sunt:

 • starea de conștiență (veghe),
 • somnul,
 • meditația,
 • starea de inconștiență (comă).

Deci hipnoza nu este o stare de inconștiență, cu care o asociază acei oamenii care, ajunși la disperare cu problema pe care o au, sunt dispuși la orice ca să scape, chiar și la ”a fi hipnotizați”.

Hipnoza clasică și hipnoza de scenă

Unii oamenii asociază hipnoza cu vrăjitoria sau spectacolul. De ce? Pentru că mulți ani doar pe scenă o puteai întâlni. În dorința de a afla cum funcționează hipnoza de spectacol am întrebat un specialist, cu o experiență de 45 de ani în domeniu. El mi-a mărturisit că ”nu știe cum, dar funcționează!”.

Dacă vei întreba 10 hipnoterapeuți despre definiția hipnozei, fiecare îți va da propria variantă, pentru că fiecare provine din altă școală de hipnoză și a învățat să-și reprezinte formula hipnozei în mod diferit.

Definiția învățată de Eugen Popa este următoarea:
Hipnoza este ocolirea factorului critic al minții conștiente și stabilirea unor sugestii acceptate de către subconștient.

În timp însă, a descoperit o formulare mult mai simplă, pe care cu siguranță o vei putea reține mult mai ușor:

Ce este hipnoza

Hipnoza pe înțelesul tuturor

Cu alte cuvinte, când tu comunici cu cineva și ai deplină încredere în ceea ce ți se spune, acele cuvinte, susținute de încrederea totală, generează în tine o stare de transă, care te face să îndeplinești întocmai cele spuse. Hipnoza nu înseamnă lipsa controlului ci acceptarea sugestiilor.

Ce este starea de transă?

La spectacolele de hipnoză merg cei care sunt interesați de acest subiect. Cei care urcă pe scenă acolo, o fac pentru că vor. Cei care sunt pe scenă vor face ce le cere hipnotistul pentru că vor, pentru că de aceea au urcat pe
scenă. Nu este ceva magic, ca și cum acel om de pe scenă dintr-o dată nu mai este el deși, din public, poate părea așa.

Explicația este într-o definiție foarte frumoasă a hipnozei dată de Richard Bandler (părintele NLP-ului):

Starea de transă hipnotică este exact ca o stare de vis. Când ești în vis, orice este posibil.

De exemplu: Ai fost vreodată absorbit, acaparat, fascinat… de o activitate pe care o faci cu pasiune? Acea stare este sinonimă cu transa hipnotică. Cuvintele: absorbit, acaparat, fascinat exprimă o stare de transă pe diferite
grade, sinonimă cu hipnoza. Este deci vorba despre o dorință de a te afla în acea stare.

Masterclass AutoHipnoză – Eugen Popa

Din acest masterclass poți învăța și afla următoarele:

 • Ce este hipnoza și autohipnoza și cum te poate ajuta?
 • Înveți care sunt principiile și regulile pentru a-ți crea propriile programe de autohipnoză.
 • Îți sunt oferite exemple de-a gata pe care le poți folosi pentru totdeauna.
 • Înveți cum să intri în stări de hipnoză foarte rapid.
 • Primești exemple de programe de autohipnoză pentru: Stare de bine, Performanță, Vindecare, Somn, Managementul furiei (Format Video și Audio)
 • Înveți cum să folosești autohipnoza fie pentru a rezolva probleme sau a combate obiceiuri nedorite, fie pentru a amplifica abilitățile sau performanța în diferite arii ale vieții.

Cine este Eugen Popa?

Eugen Popa, președintele Asociației Română de Hipnoză, este la ora actuală cel mai bine pregătit specialist și Trainer de Hipnoză din România. Având o vastă cunoaștere în domeniul comunicării și relațiilor umane, Eugen a studiat de-a lungul timpului cu cei mai mari specialiști în domeniul hipnozei.Pe lângă studiile în domeniul psihologiei pe care le-a realizat la Universitatea Harvard din USA, Eugen a studiat și NLP, dezvoltare personală, meditație mindfulness și yoga cu traineri de talie mondială.

Formări

 • Master Trainer Hipnoza si Hipnoterapie
 • Formator Tehnica Rewind
 • Master Trainer Terapia Părților
 • Formator Metoda SleepTalk pentru Copii
 • Master Trainer Terapia Resurselor
 • Trainer Core Transformation
 • Formator Inel Gastric Virtual
 • Trainer NLP

Detalii complete despre masterclass AutoHipnoză cu Eugen Popa și înscrieri prin click aici: 📍 https://www.life-university.ro/curs-autohipnoza/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top